Wednesday, 28 November 2012

Tips Penggunaan Dnars skincare..

Hari dh kul  11.41,mata pn dh jadi mata garfield dh..tapi tiba2 teringat,sy masih ada janji ngn customer2 saya...janji nk explain pasal cara2 mggunakan dnars skincare...adui,ni lah akibatnya slalu tangguh2 keje..mula2 tangguh dulu..pastu lupa.hehe.ok,kita mulakan dgn

Trial set Normal

Dalam trial set ni ada,2 sabun(susu beras dan collagen),day cream n night cream..Untuk customer yg amik full set,aada lg tambahan item- krim ku-neng,toner collagen dan magic gold foundation..
1) cuci muka menggunakan sabun dnars.
- guna sabun susu beras masa muka kita dlm keadaan yg sgt xbersih..kena asap bas,asap   lori,peluh,sabun collagen guna sebelum tdo dan bgn pagi...(time muka kita x kotor sgt)
- guna dulu sabun beras sepanjang masa(tiap2 kali cuci muka)bila dh habis sabun beras,baru start sabun collagen)

2)bila dh cuci muka,perlulah kita memakai toner collagen..utk menutup pori2 yg terbuka masa kita cuci muka td.

3) Kalau hari malam,kita pn sapulah night crem secara nipis ke seluruh kulit muka.klu kita ada krim ku-neng.utk mggu pertama..kita pakai krim malam dulu..pastu ats krim malam tu,kita layerkan dgn krim ku-neng.TAPI...tu mggu pertama sahaja...mggu kedua  dan seterusnya...kena pakai selang2..mlm ni krim malam..mlm esok krim ku-neng...begitulah seterusnya...

4) Disiang hari,cuci muka...pastu pakai toner...pastu pakai day cream...pastu pakai foundation,pastu pakai bedak...hasilnya?mstilah cantik...sbb mggunakan dnars skincare...

Trial Set Kulit Berminyak

Dalam trial set berminyak...ada item yg sama je mcm trial set normal.yg BEZAnya ialah..dalam set berminyak..xde sabun collagen,dua2 sabun yg disertakan ialah sabun susu beras.Kenapa xde sabun collagen?sbb.....antara fungsi colllagen ialah untuk melembapkan kulit muka...lembap+berminyak=makin berminyak+naik jerawat.hehehhe.itulah sebabnya..

1)cuci muka dgn sabun beras-sgt best...kulit rasa sgt bersih,...
2)pakai toner treatment...utk merawat masalah kulit berminyak dan jerawat.
3)Dalam masa seminggu mula2 kita beli tu,x digalakkan utk pakai cream malam lg...bg kulit serasi dulu..pastu next week tu barulah pakai night cream.nk cantik,kena sabar kn?hehe.


ok...dh dulu ye..ngantuk sgt dh..insyaAllah esok smbung lg.assalamualaikum



No comments:

Post a Comment